X
Menu
X

Biggekerke

onder de rook van Zoutelande

Biggekerke ligt dichtbij de prachtige duinen van Zoutelande en Valkenisse. Ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Sinds 1997 maakt Biggekerke deel uit van de gemeente Veere. De naam heeft niets te maken met biggen, maar Bigge was in de vroege Middeleeuwen een gangbare persoonsnaam.
Brassersmolen

Brassersmolen

Brassers Molen is een korenmolen in Biggekerke, genoemd naar de familie Brasser, die de molen sinds 1916 bezit. De molen werd in 1712 gebouwd in opdracht van de gemeente Vlissingen. In 1792 kwam de molen in particuliere handen. De molen is vanaf de oplevering als korenmolen in bedrijf geweest en is dat na drie eeuwen nog steeds. Leuk om hier te kijken en met pannenkoekenmeel het feest compleet te maken.
DIT MAG U ECHT NIET MISSEN !
Solexrace

Solexrace

Ieder jaar wordt er in Biggekerke een solexrace georganiseerd.

Onder zomerse temperaturen is het een genot om te kijken naar allerlei bijzonder uitgedoste rijders. De ludieke klasse is een grote acteershow met clowns en circusartiesten, bavaria-babes,  strenge politieagente's en frivole danseressen.

Echt een spektakel om niet te missen. 

Neem nu contact op !

Bel: 06 –50968547 
of mail: info@hofwei.nl

Lees meer
Zoutelande, strand & winkelen

Zoutelande, strand & winkelen

Zoutelande is een prachtige plek op nog geen 5 minuten rijden van de Hofwei. Deze sfeervolle badplaats heeft leuke kleine winkeltjes en gezellige terrasjes.

Het uitzicht op de dijk met aan de ene kant de badplaats en aan de andere kant het mooiste strand van Nederland is fascinerend. Op warme avonden is het er heerlijk om te wandelen, maar ook op dagen met veel wind is het een geweldige plek om te vliegeren. Niet vergeten om bij een van de standtenten een warme chocolademelk met slagroom te drinken.

Zo dicht bij de zee krijg je natuurlijk ook trek in een visje. De plaatselijke viswinkel maakt het mogelijk om zelfs op het strand uw portie kibbeling met patat te nuttigen.

Maar ook de mensen die liever kiezen voor een echte Italiaanse pizza komen aan hun trekken.